Afsluiting Dr. Hartogsweg

De ontwikkeling van de prachtige nieuwbouwwijk OP ENKA nadert haar voltooiing. Na de woonbuurten ‘De Hoven’, ‘De Bosrand’ en ‘Het Carré’ zijn de voorbereidingen voor de bouw van de ‘Stationsbuurt’ in volle gang. Deze buurt ligt tussen station Ede-Wageningen en ‘De Hoven’ en ‘Het Carré’ in en maakt straks de verbinding tussen OP ENKA en het station. In dit deelgebied lopen wonen en werken straks in elkaar over, mét behoud van de unieke sfeer.

In het kader van de bouw van het deelgebied H2-H4 zal er een aantal aanpassingen worden gedaan in het openbaar gebied. Op deze pagina voorzien wij u graag van alle informatie over de wijzigingen in de verkeerssituatie omtrent dit project. Wij verzoeken u allen deze informatie tot u te nemen, zodat iedereen zich veilig kan blijven voortbewegen OP ENKA, op welke manier dan ook.

In januari 2021 is de doorsteek van de Dr. Hartogsweg naar de Akulaan reeds komen te vervallen voor autoverkeer en is er een verharde rijweg aangelegd tussen de Dr. Hartogsweg en Het Poortgebouw, om de aansluiting met de Akulaan weer tot stand te brengen. Voor voetgangers is er hier een verlicht en afgeschermd voetpad aangelegd, zodat zij tot aan de afsluiting van de Dr. Hartogsweg een geschikte looproute naar het station blijven behouden. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen het station bereiken via de Dr. Hartogsweg tot 25 mei 2021.

Mei 2021

Vanaf 25 mei 2021 zal het wegdeel van de Dr. Hartogsweg tussen het station Ede-Wageningen (voormalig P+R Badweg) en het Poortgebouw volledig worden afgesloten voor alle verkeer. Het autoverkeer kan nog steeds gebruik maken van bovengenoemde route richting de Akulaan, of kiezen voor de route via de Enkalaan. Voor (brom)fietsers en voetgangers is er een omleidingsroute die aangegeven is met bebording in de wijk.

(Brom)fietsers en voetgangers

Deze omleidingsroute is ingesteld vanwege het vele grote en zware bouwverkeer wat zich zal gaan bewegen op de route Akulaan - Dr. Hartogsweg tussen de diverse bouwterreinen. Voor (brom)fietsers en voetgangers is dit geen veilige verkeerssituatie.

(Brom)fietsers en voetgangers vanaf de Dr. Hartogsweg richting het station en het centrum van Ede volgen route ‘E’ en (brom)fietsers en voetgangers vanaf de Klinkenbergerweg richting Wolfheze en de Sysselt volgen route ‘A’. Deze routes zijn identiek, alleen in de tegenovergestelde richting.

Vanwege hun kwetsbaarheid wordt dit verkeer verzocht zich te verplaatsen tussen 'A' en 'E' en geen gebruik te maken van de autoroute via de Akulaan!

Op onderstaande afbeelding is de omleidingsroute te volgen. Er is een kaart voor het autoverkeer en een kaart voor de (brom)fietsers en voetgangers.

Voor de voetgangers is inmiddels een voetpad aangelegd langs het fietspad aan de Akulaan.

  • Kaart

 
De volledige overzichtskaarten zijn hier te downloaden en te printen.

Deze omleidingsroute is tot stand gekomen in nauw overleg tussen de Grondbank en de Gemeente Ede.

Het verzoek aan een ieder: Houd rekening met elkaar, let goed op en houdt het veilig!

Het is nog onbekend tot wanneer deze omleiding in gebruik zal zijn. Eén en ander is afhankelijk van de afronding van de bouwwerkzaamheden OP ENKA. Zodra er meer informatie beschikbaar is over het openstellen van de Akulaan voor (brom)fietsers en voetgangers, volgt er een update op deze website. Naar verwachting zal deze afsluiting minimaal een jaar in beslag nemen.

Heeft u vragen en/of opmerkingen, neemt u dan contact met ons op via info@enka-ede.nl.

In onderstaande video nemen we je mee op de omleidingsroute.FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
OP ENKA Ede

“Enka, een nieuwe smaak aan deze bijzondere plek!”

Contactgegevens OP ENKA

Ditters Makelaars Ede
Makelaar

Ditters Makelaars Ede

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.
Makelaar

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.