21 oktober 2021
Geplaatst door Stef

Op zaterdag 13 november 2021 gaat de Edese familiefilm 'Blijven, Komen en Gaan' in reprise in de Pathé bioscoop te Ede. De familiefilm van de hand van regisseur Arno Setz vertelt het verhaal van Ede in de afgelopen 100 jaar. Een zeer afwisselende film die fictie en feiten met elkaar verweeft en op zoek gaat naar de cultuur van toen en nu en naar het punt waar die elkaar raken. Met daarbij speciale aandacht voor de rol van de ENKA binnen Ede. Bewoners van de ENKA wijk worden daarom extra uitgenodigd om deze film te gaan beleven!

De film gaat over de 10-jarige Anne, een dromerige boerendochter die graag verder kijkt dan het aardappelveld van haar vader. Het is Ede anno 1900. Op een dag komt er een vreemdeling voorbij die Anne meeneemt op een tijdreis.

De film ‘Blijven, Komen en Gaan’ is ontwikkelt met meer dan 200 Edenaren met 14 verschillende nationaliteiten. Voor de bakker en slager, de loodgieter en de imam, voor iedereen die het wilde was een rol in de film weggelegd. Ook burgemeester Verhulst speelt een rol als zijn evenknie uit 1905: burgemeester Op Ten Noort. Deze burgervader speelde een grote rol in de komst van de militairen naar het Veluwse dorp begin vorige eeuw.

Naast aandacht voor de militaire geschiedenis is er onder andere ook een muziekclip over de ENKA onderdeel van de film. Met daarin hoofdrollen voor singer-songwriter Rogier Pelgrim en het ENKA mannenkoor. Ook is zangeres Roos Blufpand te zien en zingt zij het prachtige titellied. Naast de filmopvoering zijn er bij de reprise nog enkele muziekoptredens. Een historisch verantwoord feestje met allerlei leuke verrassingen.

Bestel nu je tickets bij Pathé!