28 oktober 2016
Geplaatst door annemiek

Op zaterdag 5 november vindt van 11.00 tot 19.00 uur de Erfgoedfair plaats in het ENKA-kantinegebouw.

Op zaterdag 5 november vindt van 11.00 tot 19.00 uur de Erfgoedfair plaats in het ENKA-kantinegebouw. Liefhebbers en bewoners van oude industriecomplexen, vooroorlogse woningen, landhuizen, kerken en ander erfgoed en andere belangstellenden kunnen op deze dag terecht voor lezingen en informatiestands op het gebied van lifestyle, energie en inrichting. Want hoe hou je al dat prachtigs in stand met respect voor het verleden én de hedendaagse eisen die we aan een woning stellen?

De Erfgoedfair heeft tal van interessante lezingen en workshops op het programma staan. In de Masterclass Preventieve Conservering leer je bijvoorbeeld wanneer je moet ingrijpen bij jouw woonmonument en hoe je dat het beste doet. De materiaaldeskundigen van de Collectiewacht van Erfgoed Gelderland staan je met raad en daad bij en leggen je uit hoe je een omvangrijke restauratie kunt voorkomen door op tijd het juiste onderhoud te plegen. Een interessante workshop dus, zeker voor de bewoners van Rijksmonument De Bitterzoutloods.

Op Enka

Natuurlijk is er op de Erfgoedfair ook aandacht voor het Enka-terrein zelf en alle monumenten die er op staan. Je kans om eens rond te kijken op plekken waar je anders niet snel zult komen. Zo zijn er rondleidingen door de atoomschuilkelder en naar de loftwoningen, die in de Bitterzoutloods zijn gemaakt.

De cateraars van Etenswaar zorgen voor heerlijk eten en drinken. Nout Arntz draait leuke nummers uit de sixties en seventies, ook op verzoek! De ervaren muzikantes van Merain spelen op hun harp, bodhrán en viool, Ierse muziek op hun geheel eigen wijze.

Kaarten voor de Ergoedfair kosten € 9,50 in de voorverkoop en € 12,50 op de dag zelf. http://erfgoedfair.nl. Alle bewoners Op Enka hebben een gratis toegangsbewijs via de post van ons ontvangen.