WE WISTEN HET GELIJK: OP ENKA IS HET!

Door Stef van Berkel op 9 april 2018 in Interviews

Houten was een perfecte woonplek voor de familie Dohmen. Toch wisten ze al jaren dat dit niet de plek was waar ze wilden blijven. Ze hadden een droom: wonen bij de natuur op een plek waar je zo het bos in kan lopen. Maar dan moesten de kinderen wel eerst wat ouder zijn. Afgelopen februari was voor Erik en Annel het perfecte moment om op te zoek te gaan naar dat huis op die droomplek. Samen vertellen ze waarom hun keuze is gevallen op Enka in Ede.

“We hebben familie wonen in Limburg, dus bekeken we daar wat nieuwbouwprojecten. Maar het pakte ons niet. Enka had ons pad al eens gekruist, maar het was toen nog niet het goede moment. Op een zondag zijn we met onze drie kinderen naar Ede gereden en de nieuwbouwwijk ingelopen. We wisten het gelijk: dit is het! En dat kwam door de sfeer in de wijk, de combinatie van historie en nieuwbouw en bovenal door het bos waar je zo in kunt lopen.”

Die extra ruimte kunnen we wel gebruiken

“Wij hebben een Laanwoning gekocht in De Zouterij. De plek waar deze huizen komen is heel vrij. De huizen aan de overkant liggen ver weg en achter De Zouterij is een klein bos. Wij vielen voor de woning met opgetilde kap. Deze heeft namelijk een grotere zolder en die extra ruimte kunnen wij wel gebruiken met drie opgroeiende jongens.”

Een huis dat klaar is voor de toekomst

“Onze zoektocht was bewust op nieuwbouw gericht. Dit omdat we graag een energiezuinig huis zonder gasaansluiting en met fijne vloerverwarming wilden. Met de extra zonnepanelen die we genomen hebben, hopen we dat ons huis nul-op-de-meter wordt.”

Dit huis wordt precies zoals wij het willen

“Ook het feit dat we dit huis helemaal zo konden maken als wij dat wilden, sprak ons heel erg aan. We zijn nog maar anderhalve maand verder, na het zetten van onze handtekening, en nu al hebben we de keuken en het sanitair uitgezocht. Ja, dat kost even tijd. Erg vinden we dat niet. We genieten ervan om met ons huis bezig te zijn en gelukkig hebben we dezelfde smaak. Dat maakt het makkelijk.”

Nog geen paal geslagen en nu al verbonden met de plek

“De bouw van ons huis moet nog starten en toch voelen we ons nu al verbonden met de plek. We gaan elke twee weken wel even rondlopen op de locatie, die trouwens ontzettend goed bereikbaar is. Dat vinden we ook een grote plus! Je snapt, wij kunnen niet wachten om te verhuizen naar Op Enka.”

  • WE WISTEN HET GELIJK: OP ENKA IS HET!

“Enka, een nieuwe smaak aan deze bijzondere plek!”

Contactgegevens OP ENKA

Ditters Makelaars Ede
Makelaar

Ditters Makelaars Ede

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.
Makelaar

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.