Veelgestelde vragen

Stap 01 - De reis begint

Je ontdekt het in stap 1.

Ben jij klaar voor de reis naar je ultieme droomwoning? Bekijk dan nu alvast  de artist impressions en de plattegronden van de woningen. Kies vervolgens de nieuwbouw woning die het beste bij jou past en schrijf je in als belangstellende! Wij houden je dan op hoogte over de start verkoop, de toewijzingsprocedure en alle verdere bijzonderheden.

In deze stap:

 • Bekijk  je bestemming
 • Bekijk je het aanbod

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Stap 02 - Kom sfeer proeven en laat je inspireren en adviseren

Je bent al lekker op weg. Je hebt een beeld gekregen van je bestemming en je bent enthousiast. Omdat je je als geïnteresseerde hebt ingeschreven, ontvang je een uitnodiging voor de start verkoop.

In juni 2018 gaan de ‘28 woningen in Het Carré in verkoop. Je krijg van ons een uitnodiging voor de start verkoop vanuit het karakteristieke kantinegebouw Op Enka, waar de start verkoop plaatsvindt. Tijdens de start verkoop zijn de makelaars aanwezig die antwoorden hebben op al je vragen. Ook is de woonadviseur van Bam Wonen aanwezig. Zij geeft je alle informatie over de bouwkundige opties en indelingsmogelijkheden van jouw nieuwe plek. De adviseurs van Eigenhuis geven je avond meer informatie over de keukenmogelijkheden en ook wordt alle info verstrekt over je nieuw toilet en badkamer door Plieger te Apeldoorn.

Voordat je je definitief inschrijft voor een woning is het natuurlijk goed je eerst uitgebreid te oriënteren op je financiële mogelijkheden. Zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan als je een woning krijgt toegewezen. Kijk daarvoor alvast eens op hetkangewoon.nl voor een slimme hypotheek op maat.

In deze stap:

 • Kom je naar de start verkoop in mei en laat je je uitgebreid informeren
 • Reken je uit wat er voor jou financieel mogelijk is
 • Schrijf jij je online in voor een nieuwbouw koopwoning van jouw keuze

Ben jij één van de gelukkigen? Je hoort het ca. anderhalve week na start verkoop 

Stap 03 - Je bestemming is bekend.

Het is zover. Je bestemming is nu bekend. Je hebt een woning toegewezen gekregen en nu kun je echt aan de slag. Je ontvangt een uitnodiging voor een eerste gesprek met de makelaar en de hypotheekadviseur

Hoe verder?

 • Je hebt een huis toegewezen gekregen, je bestemming is bekend
 • Je ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met de achtereenvolgens;

A. de makelaar voor een 1e gesprek waarin je een uitleg ontvangt van het project, jullie woning en alle verdere bijzonderheden

B. de onafhankelijke hypotheekadviseur voor het bepalen van de voor jou beste financiering

Stap 04 - Voor je definitief vertrekt; De inloopavond

Je hebt alle stukken van de makelaar ontvangen. Voordat je in het 2e gesprek met de makelaar de koopovereenkomst ondertekent adviseren we je vast na te denken over de indeling en afwerking van de woning. Met de uitgebreide koperskeuzelijst kun je nu alvast (in grote lijnen) te bepalen of je gaat voor de uitbouw, de dakkapel of zolderindeling en kun je deze wensen meenemen in de koop-/aannemingsovereenkomst van je woning. Hierdoor kun je jouw wensen meenemen in je hypotheek. Zo wordt je huis niet alleen helemaal naar jouw smaak, maar is deze, tegen maandelijks relatief lage extra lasten, bij oplevering grotendeels klaar. En je wensen vallen allemaal onder (SWK) garantie, ideaal toch?

Inloopavond:

Om je te helpen bij je eerste keuzes en vragen te kunnen beantwoorden verzorgen we een inloopavond OP ENKA. je wordt hiervoor vanzelf uitgenodigd. Tijdens deze avond kun gericht meer- en minderwerk vragen aan ons voorleggen. Hiervoor ontvang je automatisch een uitnodiging. Zo arriveer je goed voorbereid op je eindbestemming. Daar gaan we voor.!

In deze stap:

 • Stel je de laatste vragen over de koperswensen tijdens de inloopavond

Regel jij je financiering incl. meerwerk

Stap 05 - Je kunt vertrekken, de ondertekening

In deze fase ontvang je de uitnodiging van het 2e gesprek bij de makelaar. In dit gesprek wordt de koop- en aannemingsovereenkomst ondertekent en ontvang je een (digitale) map met alle verkoopinformatie over specifiek jouw nieuwe eindbestemming: Jouw nieuwe huis  OP ENKA. We zijn goed voorbereid onderweg!

Stap 06 - Je bent onderweg. De woonadviseur

Als 70% van de woningen verkocht is en de omgevingsvergunning onherroepelijk is start de bouw. En ondertussen zet jij de puntjes op de i.

De woonadviseur nodigt je in deze fase uit voor een gesprek bij Bam Wonen. Zij begeleidt je bij de definitieve (bouwkundige) opties en woonwensen helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie, zoals een zolderindeling met 1 of 2 slaapkamers, een laundry-ruimte of een leefkeuken met vloerverwarming. Wij hebben alvast diverse mogelijkheden voor je uitgewerkt. De hele koperskeuzelijst wordt met je doorgenomen. Zo kies jij je opties en woonindeling aangepast op jouw persoonlijke (gezins)situatie.

In deze stap:

 • Bepaal je de definitieve bouwkundige opties en indeling van je woning in een individueel gesprek met je woonadviseur van Bam Wonen
 • Wordt je uitgenodigd bij Eigenhuis voor je keuken
 • Wordt je uitgenodigd bij Plieger voor je wc en badkamer
 • We kondigen de start bouw aan als 70% van de woningen verkocht is en de omgevingsvergunning onherroepelijk is
 • Je gaat naar de notaris voor de overdracht van de grond en het transport van de hypotheek

Stap 07 - De bestemming komt in zicht. Je huis wordt gebouwd.

In deze laatste fase gaat de bouw van je woning van start. Je hebt alles geregeld, je bestemming komt in zicht. Je wordt uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de start bouw en daarna houden we je constant op de hoogte van de vorderingen met nieuwsbrieven en op Facebook. Ook wordt je uitgenodigd voor kijkdagen op de bouw om te zien hoe je woning vordert en wie weet, ontmoet je al je nieuwe buren.

 In deze fase:

 • Je ontvangt een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de start bouw
 • Je ontvangt geregeld foto’s van de voortgang van de bouw
 • Worden er kijkmiddagen georganiseerd om te kijken hoe jouw woning gebouwd wordt

Je bestemming komt in zicht!

“Enka, een nieuwe smaak aan deze bijzondere plek!”

Contactgegevens Op Enka

Ditters Makelaars Ede
Makelaar

Ditters Makelaars Ede

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.
Makelaar

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.