Een praatje is zo gemaakt in Het Carré

Het Carré is straks het dynamisch hart van OP ENKA. Een eigentijdse buurt met pleinen, gezellige doorkijkjes en mooie lanen. De sfeer is een tikje industrieel. Dat komt door de monumentale fabriekspanden die verspreid door de buurt liggen. Maar ook door het ontwerp van de woningen. Met het karakter van toen en het comfort van nu komt in Het Carré het beste van twee werelden samen.

In het Carré kun je wonen en werken. Alle wijkvoorzieningen komen hier. Je geniet er van de stadse reuring van Ede, terwijl de rust van de Veluwe voor het oprapen ligt.

OP ENKA Ede

Monumentaal gevoel in Het Carré

De rijke historie van OP ENKA is in Het Carré het meest tastbaar. Monumentale gebouwen van de oude ENKA-fabriek geven de buurt een stoer karakter. Gebouwen als de oude Kantine, de Westhal, de oude schoorsteen... aan bijzondere buren geen gebrek!

Ook in de woningen herken je het industriële verleden. Het ontwerp van de nieuwbouw huizen doet denken aan de oude fabriekspanden. Soms worden die panden zélf getransformeerd tot unieke huizen. De oude Bitterzoutloods biedt nu onderdak aan loftwoningen, en achter een oude fabrieksgevel komen bijzondere nieuwbouwwoningen.

Elkaar ontmoeten

Wonen in Het Carré betekent ontmoeten. Gezellige stoepjes bij de voordeuren nodigen uit voor een gesprek met je buurman of buurvrouw. Je loopt zo even naar het oude EHBO-gebouw voor een lekkere koffie of een broodje. Kinderen spelen veilig op straat of op een van de pleintjes. Hier kies je voor de dynamiek en gezelligheid wanneer jij dat wil. Wil je meer privacy dan trek jij je terug in je eigen tuin en geniet je van de zon.

Wonen, werken, naar school gaan

In het Carré is het niet alleen heerlijk wonen. Verschillende oude fabriekspanden worden plekken waar mensen samenkomen. De jongste bewoners van OP ENKA kunnen straks naar school in de oude Kantine. Hier gaat de Oranje Nassauschool haar deuren openen. De gymzaal van de school komt apart te staan. Hier zal Sportservice Ede de scepter gaan zwaaien. Overdag kunnen de kinderen gymen na schooltijd wordt het een plek waar de bewoners in beweging kunnen komen. In de gerenoveerde Westhal huist nu De Fietser. En in het EHBO-gebouw komt een DLC restaurant. DLC staat voor Daily Local Cooking, een leuke plek waar je je welkom voelt, waar het draait om de mensen en waar het lekker eten is. Het wordt een soort dorpshuis in een nieuw gebied. Het Carré bruist!

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Enka, een nieuwe smaak aan deze bijzondere plek!”

Contactgegevens OP ENKA

Ditters Makelaars Ede
Makelaar

Ditters Makelaars Ede

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.
Makelaar

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.