‘In de Fabriek’

Wonen met de identiteit en het karakter van toen…..
Misschien hebben we wel het beste tot het laatst bewaard…


De Carrémuur is een van de 8 overgebleven monumentale onderdelen op het ENKA terrein in Ede. Hij geeft letterlijk vorm aan het Carré en is het sluitstuk van een mooie groene woonwijk gelegen in ‘Het Hart van OP ENKA’.

De oude fabrieksmuur vormt de basis van dit unieke project. Achter deze rijke industriële gevel, die in ere wordt hersteld, komen circa 41 herenhuizen in diverse variaties.

De stoere uitstraling, de grote raampartijen, het monumentale karakter, de geweldige woningbreedtes en verdiepingshoogtes van maar liefst 4 meter maken deze toekomstige woningen tot een van de fraaiste van OP ENKA. Zo hebben we misschien wel het beste tot het laatst bewaard.

Hier woon je straks in een nieuw huis achter een historische gevel waarvan iedere steen een geschiedenis heeft. Te midden van het groen van de Veluwe en het NS station Ede-Wageningen op loopstand. Een ideale combinatie van twee werelden. Je werkt gewoon in Utrecht, Amsterdam of Arnhem en woont op een historische plek met de Veluwe in je achtertuin.

Unieke gevelbreedtes

Het huidige gevelritme wordt voor de nieuwe woningen straks maatgevend. Hierdoor ontstaan bijzondere woningen met grote ruimtes en hoogte (van ruim 4 meter) die herinneren aan de vroegere bestemming van het gebouw en geven het een nieuwe invulling aan het hedendaags wonen. Woningbreedtes van 6,5 meter tot circa liefst 8,8 meter staan garant voor een ultieme woonbeleving van de ruimtes. En met woonoppervlaktes van circa 163 m2 tot circa 225 m2 bieden deze woningen alle mogelijkheden voor creatieve woonideeën.

55 muurwoningen

Door de monumentale gevel behouden de woningen zijn voorgeschiedenis en ziel. Maar krijgen een hoogwaardige afwerking waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Verwarming geschiedt door een comfortabel en gezonder systeem van vloerverwarming en vanzelfsprekend worden de woningen energiezuinig met een epc van 0.

Wonen in een historische omgeving stimuleert de zintuigen om een heerlijke woonstemming te creëren. Dit is een plek met identiteit, karakter en ruimte voor de indeling en afwerking die aansluit bij jouw manier van leven. Een plek om te blijven, waar kinderen kunnen opgroeien. Een plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Maar ook duurzaam, klaar voor de toekomst, en met oog voor detail. Wonen ‘In de fabriek’ is een beleving…

Tijd voor vervolg

De komende tijd wordt achter de schermen gewerkt aan de verdere uitwerking van dit bijzondere project. Verwacht wordt dat in het 4e kwartaal van dit jaar bekend wordt wanneer de verkoop van start zal gaan. Vanzelfsprekend maken wij je graag deelgenoot van dit proces en zullen wij je met regelmatige tussentijdse updates meer en meer vertellen over deze bijzondere woningen en het vervolgproces dat je kunt verwachten.

Op de hoogte blijven: schrijf je dan hier in.
Graag tot ziens


Als Alleen ‘t Beste Goed Genoeg Is

OP ENKA Ede
FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Enka, een nieuwe smaak aan deze bijzondere plek!”

Contactgegevens OP ENKA

Ditters Makelaars Ede
Makelaar

Ditters Makelaars Ede

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.
Makelaar

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.