Op Enka burendag

Door admin op 8 maart 2018 in Interviews

Zoals we al zeiden: er ontstaan steeds meer goede initiatieven die van Enka een gezellige woonwijk maken. Een mooi voorbeeld hiervan is de organisatie van de Burendag op zaterdag 21 september.

Toen Marjolein Kloek en haar vriend Ivo hier een half jaar geleden kwamen wonen, bedachten ze samen met een stel bevriende buren dat het leuk zou zijn om eens wat te organiseren zodat ze ook andere buren leerden kennen. Dat Marjolein en Ivo net de verhuizing achter de rug hadden en dat Marjolein hoogzwanger was, mocht de pret niet drukken. Met een dosis enthousiasme maakt het stel samen met de bevriende buurman Dennis plannen. Een paar dagen voor het zover is, bellen we op om Marjolein het hemd van het lijf te vragen. >> Klik hier om het  interview te lezen.

Hoe zijn jullie tot zo’n goed gevuld programma gekomen?
 “We begonnen met grootse plannen, die we wat bijstelden om organisatorische en budgettaire redenen. Maar op het moment dat bleek dat AM, de gemeente Ede, het Oranjefonds én veel lokale bedrijven bereid waren om ons te sponsoren, konden we weer groter uitpakken. Na een oproep in de buurt om na te denken over de invulling van de burendag telden we op de eerste vergadering al acht enthousiastelingen. Dit aantal groeide uit tot een 12-koppig organisatieteam.”

Wat is er allemaal te doen aanstaande zaterdag?
“Ontmoeten staat centraal deze dag. Dus hebben we aan elke activiteit een extra kennismakingselement toegevoegd. We gaan samen – de door de gemeente gesponsorde - vogelnestkastjes maken die later in de buurt worden opgehangen. Je kunt met je nieuwe buurman gekkebekkenfoto’s maken in de foto-booth van Fotojet en bijpraten met onbekenden terwijl je de kinderen vanaf de zijlijn in de gaten houdt tijdens de spelletjesmiddag. Het leuke is dat iemand van Fotojet de hele dag rondloopt om foto’s te maken die op onze Facebookpagina worden geplaatst. Maar we trappen de Burendag af bij  conferentiecentrum de Reehorst aan de overkant. Zij hebben alle buurtbewoners uitgenodigd voor gebak met koffie en thee van half 11 tot half 12. Wij hebben natuurlijk ook weer wat geregeld om het ontmoeten  tussen de buren te stimuleren. Verder verloten we een lunchbon, die je kunt winnen als jouw wens of idee voor Enka aan het einde van de dag door ons uit ‘de ton’ wordt gegrabbeld. De winnaar mag lekker gaan lunchen bij Stadscafé Oscar. We sluiten de dag feestelijk af met een borrel die grotendeels gesponsord is door Hoogvliet Supermarkt.”

We wilden graag een huis kopen
Na dit allemaal gehoord te hebben worden we steeds nieuwsgieriger. Waarom hebben deze leuke, ondernemende mensen eigenlijk een huis gekocht in Enka. Marjolein: “We huurden een appartement in Wageningen, maar toen ik zwanger werd, besloten we dat we graag een huis wilden kopen. Bij voorkeur een huis met een tuin dicht bij het bos. Dat huis vonden we hier. De ligging is echt ideaal: redelijk dicht bij de snelweg, vlak bij het station en áán het bos. We zijn echt heel blij met onze twee-onder-een-kapwoning, zeker nu we ontdekt hebben dat we zo veel leuke buren hebben. Ik kan niet wachten om de rest te ontmoeten aanstaande zaterdag.”

Wil je op de hoogte blijven van Enka of meer weten over de Op Enka Burendag?

Bezoek onze facebookpagina en word vriend! www.facebook.com/openkaede

www.facebook.com/enkaburendag

www.enka-ede.nl

  • Op Enka burendag

“Enka, een nieuwe smaak aan deze bijzondere plek!”

Contactgegevens OP ENKA

Ditters Makelaars Ede
Makelaar

Ditters Makelaars Ede

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.
Makelaar

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.