Verhage Van Grootheest makelaardij vestigde zich op Enka.

Door admin op 8 maart 2018 in Interviews

Het kantoor van Arjan van Grootheest van Verhage Van Grootheest Makelaardij vond je 40 jaar lang aan de Markt, centraal in Ede. Toen Arjan over de toekomst nadacht, besloot hij het avontuur aan te gaan in Op Enka. Enthousiast vertelt hij waarom hij zich in de nieuwbouwwijk vestigde en wat er zo bijzonder is aan zijn nieuwe werkplek.

''Vroeger was windowshoppen dé manier om een nieuw huis te vinden in de bestaande bouw. Tegenwoordig kijkt bijna iedereen op Funda. Na een bezichtiging van het huis, komen de mensen alleen nog op kantoor voor het tekenen van de koopovereenkomst. Mensen die een nieuwbouwhuis kopen, hebben meer behoefte aan persoonlijke uitleg van ons, naast de online beschikbare informatie. Daarbij willen ze de sfeer van de locatie graag proeven. Aan deze behoefte hebben wij invulling gegeven.''

Ik vind Op Enka de mooiste nieuwbouwlocatie van Ede
“Ede heeft meer nieuwbouwlocaties, maar Op Enka vind ik de mooiste. Dat komt door een combinatie van factoren. De locatie is top. Je woont hier dicht bij de uitvalswegen, het station, hartje Ede en het bos. Daarbij is Op Enka ontwikkeld door één partij en dat zie je terug. Ondanks dat elke buurt een eigen karakter heeft, ligt er wel duidelijk één visie aan het ontwerp ten grondslag. En de nieuwbouw combineert heel mooi met de zeven historische panden in het gebied. Dat geeft karakter.”

 “Ede heeft een dorpse sfeer met stadse faciliteiten en de prachtige natuur als toegift. En dan zijn de huizen hier ook voordeliger dan in de Randstad. Het hippe karakter van Op Enka spreekt aan. Het resultaat: Zo’n 25% van de kopers komt niet uit Ede. Dat is opvallend veel.”

 

Overleg kwam de kwaliteit van het resultaat ten goede
“Wij verkochten al een tijdje de nieuwbouw van Op Enka en toen we de kans kregen om de oude les-toren om te toveren tot industrieel kantoorpand, hebben we die kans met beide handen aangegrepen. We hebben de complete herontwikkeling zelf gedaan. Uiteraard wel in overleg met de gemeente, ontwikkelaar AM en de monumentencommissie. We zaten geregeld met 13 man aan tafel. Het mooie is wel dat de expertise van al deze specialisten de kwaliteit van het resultaat ten goede komt.”

 

Enthousiaste reacties
“We zijn ontzettend blij met het resultaat. Inmiddels zitten we hier nu 2,5 jaar en aan de reacties van onze bezoekers maak ik op dat wij niet de enige zijn die happy zijn met ons nieuwe pand. Ik kijk uit naar het moment dat we steeds meer onderdeel van de wijk worden, doordat de nieuwbouw steeds verder uitbreidt. Ook ben ik heel benieuwd naar de ontwikkeling waar nieuwbouwhuizen achter de bestaande wand van de fabriek worden gebouwd. Dit wordt heel gaaf, denk ik!”

"Vroeger was windowshoppen dé manier om een nieuw huis te vinden in de bestaande bouw. Tegenwoordig kijkt bijna iedereen op Funda. Na een bezichtiging van het huis, komen de mensen alleen nog op kantoor voor het tekenen van de koopovereenkomst. Mensen die een nieuwbouwhuis kopen, hebben meer behoefte aan persoonlijke uitleg van ons, naast de online beschikbare informatie. Daarbij willen ze de sfeer van de locatie graag proeven. Aan deze behoefte hebben wij invulling gegeven."

  • Verhage Van Grootheest makelaardij vestigde zich op Enka.

“Enka, een nieuwe smaak aan deze bijzondere plek!”

Contactgegevens OP ENKA

Ditters Makelaars Ede
Makelaar

Ditters Makelaars Ede

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.
Makelaar

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.