De Hoven krijgt groene warmte

Door nu al over te schakelen van een gasaansluiting naar een duurzaam alternatief als groene warmte, sorteren de nieuwe bewoners op De Hoven voor op de toekomst. De gemeente Ede stelt: “In Ede willen we zoveel mogelijk energie uit biomassa, zon en wind opwekken en gebruiken. We willen straks één van de duurzaamste gemeenten zijn en in 2020 20% duurzame energie opwekken in Ede. Het groene warmtenet helpt de gemeente om deze ambitie waar te maken”.

Bewoners aangesloten op duurzame warmte worden beschermd door de Warmtewet. Hierin staat o.a. het NMDA-principe vermeld; het Niet-Meer-Dan-Anders-principe. Dit houdt in dat bewoners van een woning aangesloten op een warmtenet, niet meer betalen dan gemiddeld bij een identieke woning met een gasaansluiting. De maximumtarieven worden elk jaar vastgesteld door de overheid; meer informatie hierover vindt u op www.acm.nl en onder ‘mijn groene warmte’ op de website van Warmtebedrijf Ede.

Voordelen van groene warmte

Naar vervanging en onderhoud heeft u als bewoner geen omkijken; hierin wordt u volledig ontzorgd. Bijkomende kosten voor aanschaf en onderhoud van een Cv-ketel komen te vervallen. Ook verdwijnen mogelijk onveilige Cv-installaties en gas uit de woning.

Warmtebedrijf Ede is een lokaal, jong en dynamisch bedrijf dat gebruik maakt van de modernste technieken bij de ontwikkeling en aanleg van het groene warmtenet in Ede. Dit warmtenet wordt gevoed door de bio-energie installatie aan de Dwarsweg in Ede en de tweede bio-energie installatie in Park Reehorst. Beide installaties worden gestookt op lokaal afkomstige houtige biomassa; dit is resthout dat geen ander doel meer dient. Hiervan is in deze regio meer dan voldoende aanwezig; denk aan snoei- en tuinafval uit Ede en omliggende gemeenten, en tak- en tophout afkomstig van bosbeheer op de Veluwe en verwijdering van het bos-onkruid de Prunus.

Meer informatie over groene warmte vindt u op www.warmtebedrijfede.nl

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Ditters Makelaars Ede
Klinkenbergerweg  40
6711 ML  EDE
0318657657
ede@ditters.nl

Ditters Makelaars Ede

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.
Enkalaan  173
6717 ZA  EDE GLD
0318619145
info@verhage.nl

Verhage Van Grootheest Makelaardij O/g B.V.
Ligging van het project